شما اینجا هستید:

زمان شارژ کپسول آتش نشانی

کپسول اتش نشانی

فهرست مطالب

کپسول های آتش نشانی قابل حمل، تجهیزات ایمنی طولانی مدت و قابل اعتمادی هستند که می‌توانند آتش سوزی‌های کوچک را در مراحل اولیه خاموش کنند. اما این کپسول‌ها برای این که عملکرد صحیحی داشته باشند نیاز به شارژ، بازرسی و تعمیر و نگهداری دارند. حتی اگر از کپسول آتش نشانی خود استفاده نکرده باشید، باز هم باید نسبت به بازرسی و تعمیر نگهداری این کپسول‌ها اقدام کنید.. در ادامه با زمان مناسب شارژ و بازرسی کپسول های آتش نشانی آشنا می‌شویم.

آیا همه کپسول های آتش نشانی قابل شارژ هستند؟

کسپول های آتش نشانی در دو نوع یکبار مصرف و قابل شارژ تولید می‌شوند. همانطور که از نام این کپسول‌ها پیداست فقط کپسول های شارژی مجددا قابل شارژ هستند. طول عمر کپسول آتش نشانی به نوع کپسول، تاریخ ساخت، شرکت تولیدکننده، قابلیت شارژ، توصیه سازنده برای جایگزینی و نحوه نگهداری در طول زمان بستگی دارد. کپسول های یکبار مصرف باید هر 12 سال تعویض شوند. در صورتی که تاریخ خرید این کپسول‌ها را فراموش کرده باشید باید هر ماه گیچ فشار را بررسی کنید تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید. همچنین در صورتی که هر یک از اجزای این کپسول‌ها مانند شیلنگ، گیره، فشارسنج، گیره، نازل‌ها و یا هر قسمت دیگری خراب شده باشد باید کپسول را تعویض کنید.

همچنین بخوانید: اطفا حریق چیست

کپسول آتش نشانی

برای تشخیص نوع کپسول خود(شارژی یا یکبار مصرف) می‌توانید سرکپسول را بررسی نمایید. سرکپسول های قابل شارژ دارای سری آهنی به همراه دستگاه فشارسنج هستند و کلماتی مانند شارژ/شارژ مجدد بر روی آن‌ها حک شده است. ولی سرکپسول کپسول های یکبار مصرف، پلاستیکی بوده و کلمات پر/خالی بر روی آن‌ها نوشته شده است.

زمان شارژ مجدد کپسول آتش نشانی

کپسول های آتش نشانی شارژی باید هر 6 سال یکبار شارژ شوند اما زمان شارژ این کپسول‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد. کپسول های آتش نشانی شارژی هم مانند کپسول های یکبار مصرف در صورت آسیب دیدن دیگر قابل تعمیر نیستند و باید تعویض شوند. همچنین در برخی موارد مانند نزدیک بودن تاریخ انقضا ممکن است تعویض کپسول های آتش نشانی هزینه کمتری برای شخص داشته باشد. به طور کلی در موارد زیر باید کپسول آتش نشانی شارژی خود را شارژ کنید:

  • در صورتی که از کسپول آتش نشانی حتی فقط برای یک ثانیه استفاده کرده باشید.
  • زمانی که در بررسی‌ها متوجه افت فشار سیلندر کسپول شوید. تفاوتی نمی‌کند که از کپسول استفاده کرده باشید یا نه، باید این تجهیزات را از نظر فشار سیلندر به صورت ماهیانه بررسی کنید. زیرا ممکن است فشار سلیندر به دلیل نشتی کاهش یابد و این امر از عملکرد صحیح کپسول در هنگام آتش سوزی جلوگیری می‌کند. دلایل زیادی برای افت فشار وجود دارند اما با یک بازرسی دوره‌ای می‌توان از سالم بودن فشار سیلندر کپسول اطمینان پیدا کرد.

همچنین بخوانید: آموزش نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی

همچنین در صورت سالم بودن کپسول، زمان شارژ مجددا کسپول های آتش نشانی با توجه به نوع خاموش‌کننده‌ها به شرح زیر است:

  • کپسول آتش نشانی پودر خشک، پودر خشک و مواد شیمیایی و هالوژنه باید هر 30 روز یک بار بازرسی شوند. تعمیر و نگهداری این کپسول‌ها یک بار در سال و تخلیه و بازرسی داخلی برای شارژ مجدد آن‌ها هر 6 سال انجام می‌شود. همچنین آزمایش هیدرواستاتیک این کپسول‌ها هر 12 سال یک بار است.
  • کپسول های آتش نشانی دی اکسید کربن یا CO2 باید یک بار در ماه بازرسی شوند. این کپسول‌ها  باید هر 5 سال شارژ شوند و هر 5 سال آزمایش هیدرواستاتیک انجام دهند.
  • کپسول های آتش نشانی آب به بازرسی ماهانه، تعمیر، نگهداری و شارژ سالیانه نیاز دارند. همچنین این کپسول‌ها باید هر 5 سال یک بار تست هیدرواستاتیک داشته باشند.
  • کپسول مواد شیمیایی فولاد ضد زنگ و کپسول مواد شیمیایی مرطوب به بازرسی ماهانه و تعمیر و نگهداری سالیانه نیاز دارند. شارژ و تست هیدرواستاتیک این کپسول‌ها هر 5 سال یک بار است.
  • کپسول های آتش نشانی AFFF و FFFP(نوع شارژ مایع) باید یک بار در ماه بازرسی شوند. تعمیر و نگهداری این کپسول‌ها در سال یک بار، شارژ آن‌ها هر 3 سال و آزمایش هیدرواستاتیک این کپسول‌ها هر 5 سال یک بار است.

کپسول آتش نشانی

رویه های بازرسی کپسول آتش نشانی

بررسی وضعیت کپسول آتش نشانی ساده‌ترین کاری است که می‌توانید با انجام دادن آن از عملکرد صحیح خاموش‌کننده خود مطمئن شوید. هنگام بازرسی به موارد زیر توجه کنید:

  • مطمئن شوید که کپسول در محل تعیین شده خود قرار دارد.
  • اطمینان حاصل کنید که کپسول قابل مشاهده و در دسترس است.
  • گیج فشار را چک کنید تا حتما در محدوده یا موقعیت قابل استفاده باشد.
  • از پر بودن کپسول مطمئن شوید.
  • در خاموش‌کننده‌های چرخ‌دار از سالم بودن وضعیت چرخ‌ها، شیلنگ، نازل و بقیه قسمت‌ها اطمینان حاصل کنید.
  • در خاموش‌کننده‌های غیرقابل شارژ فشار سیلندر را بررسی کنید.

کپسول آتش نشانی

همچنین بخوانید: کپسول اطفا حریق

نکات مهم در بازرسی کپسول آتش نشانی

بازرسی کپسول آتش نشانی باید توسط یک فرد متخصص و آگاه صورت بگیرد. در هنگام بازرسی کپسول آتش نشانی رعایت دستورالعمل‌های زیر ضروری است.

  • کپسول های آتش نشانی با استاندارد NFPA10 باید پس از نصب اولیه هر ماه بازرسی شوند. در صورتی که این کپسول‌ها در محل‌های مستعد زنگ‌زدگی، ضربه و یا دستکاری قرار داشته باشند نیاز به بازرسی بیشتری دارند.
  • سوابق بازرسی‌های ماهانه باید با گذاشتن برچسب روی خاموش‌کننده ثبت شوند. همچنین امکان ثبت سوابق بر روی کاغذ یا فایل‌های الکترونیکی وجود دارد. این اطلاعات باید به مدت 12 ماه نگهداری شوند. سوابق بازرسی‌های کپسول آتش نشانی باید شامل اطلاعاتی مانند ماه و سال بازرسی و شخصی که بازرسی را انجام داده باشند.
  • در بازرسی‌ها باید عناصر اصلی کپسول آتش نشانی به طور کامل بررسی شوند. جزئیات این بازرسی در دفترچه راهنمای خدمات کپسول شما ذکر شده است.
  • آزمایش هیدرواستاتیک کپسول های آتش نشانی باید توسط یک فرد متخصص انجام شود زیرا اشتباه انجام دادن این تست خطراتی را به همراه دارد.

کپسول آتش نشانی

سخن پایانی

کپسول های آتش نشانی یکی از مهم‌ترین تجهیزات دفاعی اولیه در برابر آتش هستند اما این تجهیزات برای داشتن عملکرد صحیح نیاز به بازرسی‌های دوره‌ای دارند. گاهی عدم توجه به بازرسی‌ها باعث می‌شود در زمان حادثه با مشکل مواجه شویم و نتوانیم از کپسول آتش نشانی خود استفاده کنیم. همانطور که گفته شد کپسول های آتش نشانی در دو نوع یکبار مصرف و شارژی به بازار عرضه می‌شوند. در صورت خرید کپسول آتش نشانی قابل شارژ، باید در زمان موردنیاز این کپسول‌ها را مجددا شارژ کرد.

منابع:

aaafirepro.com

www.nfpa.org

weberfireandsafety.com

2 پاسخ

    1. در بسیاری از موارد، توصیه می‌شود که کپسول‌های آتش‌نشانی CO2 هر دو سال یا حداقل هر پنج سال ریشارژ شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
درخواست مشاوره