شما اینجا هستید:

اعلام حریق داروخانه

اعلام حریق داروخانه

فهرست مطالب

نصب اعلام حریق داروخانه به دلایلی زیادی مهم و ضروری است. محیط‌هایی مانند داروخانه، محیط‌های حساسی هستند که احتمال وقوع حریق در آن‌ها بسیار زیاد است. در صورت بروز آتش‌سوزی و جلوگیری نکردن از آن صدمات جبران‌ناپذیری به جان کارکنان، ساختمان داروخانه و ذخیره‌های دارویی وارد می‌کند. نصب این سیستم می‌تواند از بروز این حوادث جلوگیری می‌کند و باعث افزایش امنیت سایرین می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این سیستم، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

کاربرد سیستم اعلام حریق در داروخانه

نصب سیستم اعلام حریق جهت حفظ جان کارکنان، مراجعین و محصولات دارویی در داروخانه بسیار ضروری است. از این سیستم برای شناسایی و اعلام حریق، اختلالات و تخلفات در داروخانه استفاده می‌شود. سیستم اعلام حریق در داروخانه کاربردهای بسیاری دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به تشخیص سریع حریق، پایش و کنترل دود، اطلاع‌رسانی به نیروهای امدادی، اطلاع‌رسانی به مراجعین و موارد دیگری اشاره کرد.

تجهیزات سیستم اعلام حریق داروخانه

این سیستم برای عملکرد درست و اطلاع‌رسانی به موقع به افراد، نیازمند یک‌سری تجهیزات است. این تجهیزات هر کدام با انجام وظیفه خود و انتقال پیغام به دیگر دستگاه‌ها موجب می‌شوند در سریع‌ترین زمان ممکن، افراد از بروز آتش‌سوزی اطلاع پیدا کنند و اقدامات لازم را برای حفظ امنیت خود انجام دهند. این تجهیزات شامل موارد زیر هستند:

  • دتکتورهای دودی
  • آژیرها
  • آژیرفلاشرها
  • شستی‌های اعلام حریق
  • کنترل پنل

دتکتورهای دودی

دتکتورهای سیستم اعلام حریق داروخانه، لازم است که در مناطق مهم این مکان، مخصوصا مکان‌هایی که احتمال بروز آتش‌سوزی در آن‌ها بیشتر است نصب شوند. وظیفه این تجهیزات این است که دود و حرارت موجود در فضا را تشخیص دهند و با انتقال پیام به سایر تجهیزات، آن‌ها را فعال کنند. دقت دتکتورها بسیار بالاست، اما نیاز است که به‌صورت مرتب آن‌ها را تست کنید که اگر مشکلی در کارکرد آن‌ها وجود دارد، مشکل را برطرف کنید تا در مواقع ضروری بتوانند درست کار کنند.

آژیرها

آژیرها تجهیزاتی هستند که بعد از تشخیص دود توسط دتکتورها، فعال شده و با صدای بلندی که ایجاد می‌کنند، سایر مراجعه‌کنندگان و کارکنان را از وجود خطر آگاه می‌کنند. حتما لازم است که صوت آژیرها زیاد باشد تا بتواند توجه همه را به‌خود جلب کند. این تجهیزات را در نقاط استراتژیک داروخانه که افراد در آن‌جا وجود دارند نصب کنید.

آژیرفلاشر

این مورد، همان عملکرد آژیرها را دارند با این تفاوت که علاوه‌بر صوت، دارای ال‌ای‌دی‌های قرمز رنگی هستند که هم‌زمان با صوت، چراغ‌ها نیز فعال می‌شوند. استفاده از این تجهیزات موجب می‌شود افرادی که دچار مشکلات شنوایی هستند، بتوانند با دیدن آژیرفلاشرها متوجه خبر بشوند و جان خود را نجات دهند. توصیه می‌شود در فواصل زمانی مشخص عملکرد این تجهیزات را چک کنید تا بتوان از کارکرد درست آن‌ها اطمینان حاصل کرد.

شستی‌های اعلام حریق

این تجهیزات نصب می‌شوند تا در صورت وقوع حریق، افراد بتوانند به‌صورت دستی آن‌ها را فعال کنند تا سایر تجهیزات با سرعت بیشتری فعال شوند. لازم است که شستی‌ها در نقاط قابل دسترس مانند سالن داروخانه نصب شوند تا افراد بتوانند به‌سرعت آن‌ را فعال کنند.

کنترل پنل

کنترل پنل به‌عنوان تجهیزات مرکزی سیستم اعلام حریق داروخانه در نظر گرفته می‌شود که می‌توان در آن وضعیت سایر تجهیزات را مشاهده کرد. این دستگاه نیز باید در مکانی قابل دسترس نصب شود تا مسئولین بتوانند وضعیت تجهیزات را چک کنند و تغییرات لازم را اعمال کنند.‌ همچنین این سیستم اطلاعات موبوط به حوادث را در خود ذخیره می‌کند. توصیه می‌شود به‌طور مرتب وضعیت کنترل پنل را بررسی کنید.

 

سیستم اعلام حریق در داروخانه

 

نحوه نصب سیستم اعلام حریق داروخانه

نصب این سیستم دارای نکات و مراحلی است که برای عملکرد هرچه بهتر این سیستم باید آن‌ها را رعایت کنید. در این قسمت مراحل نصب سیستم اعلام حریق را در این مکان بررسی می‌کنیم.

طراحی سیستم

در مرحله اول لازم است که تیمی از افراد مجرب یا یک مهندس در این زمینه، ساختمان داروخانه را بررسی کند و نوع سیستم مورد نیاز این مکان را مشخص کند. این بررسی شامل تعیین نقاط مناسب برای نصب تجهیزات و تعیین نوع تجهیزات است.

تهیه تجهیزات

در مرحله بعدی لازم است که تجهیزات مشخص ‌شده در مرحله طراحی سیستم تهیه شوند. این تجهیزات شامل دتکتورها، شستی‌های اعلام حریق، آژیرها، آژیرفلاشرها، کنترل پنل، باتری پشتیبان و کابل‌ها و اتصالات است.

نصب تجهیزات

در مراحل بعدی لازم است که هرکدام از تجهیزات سیستم اعلام حریق داروخانه تهیه‌شده را در مکان مناسب به‌خود نصب کنید. دقت داشته باشید که تمام تجهیزات باید به درستی و توسط یک فرد متخصص در مکانی نصب شوند که در مرحله اول تعیین شده است. در غیر این صورت ممکن است در هنگام بروز آتش‌سوزی و حریق، سیستم اعلام حریق نتواند به‌درستی عمل کند.

راه‌اندازی و تست

بعداز نصب سایر تجهیزات در نقاط مناسب خود، لازم است که عملکرد تمام این تجهیزات تست شود تا از واکنش درست آن‌ها اطمینان حاصل کرد. این مرحله بسیار اهمیت دارد؛ چراکه ممکن است برخی از تجهیزات دارای مشکل باشند و در هنگام حادثه نتوانند وظیفه خود را انجام دهند که در این صورت خسارات جبران‌ناپذیری به‌بار می‌آید. بنابراین، لازم است که سایر تجهیزات تست شوند.

آموزش به کارکنان

بعداز طی کردن این مراحل، باید به کارکنان و سایر افرادی که در داروخانه کار می‌کنند، در مورد کار با سیستم اعلام حریق آموزش داده شود تا در شرایط ضروری بتوانند اقدامات درست را انجام دهند.

سخن پایانی

داروخانه‌ها به دلایلی مانند وجود کاغذ و کارتون همیشه در معرض حریق قرار دارند که این مورد می‌تواند موجب به‌وجود آمدن خسارات زیادی شود. یکی از راه‌های جلوگیری از این خسارات نصب سیستم اعلام حریق داروخانه است که با اطلاع‌رسانی سریع افراد را باخبر می‌کند. در این صورت اقدامات لازم را برای مقابله با گسترش آتش انجام می‌دهند و از خسارات جدی جلوگیری به عمل می‌آید. برای نصب این سیستم توصیه می‌شود از شرکت‌های معتبر و مهندسین مجرب کمک بگیرید.

سوالات متداول

چرا تست سیستم اعلام حریق در داروخانه ضروری است؟

تست سیستم اعلام حریق از آن جهت که لازم است از عملکرد صحیح آن، اطمینان داشت بسیار ضروری است. همواره باید عملکرد این سیستم را بررسی کرد و در صورت وجود مشکل آن را سریعا برطرف کرد؛ چراکه آتش‌سوزی ناگهانی اتفاق می‌افتد و درصورتی‌که سیستم مشکل داشته باشد خسارات زیادی به‌وجود می‌آید.

چرا نصب سیستم اعلام حریق در داروخانه‌ها باید توسط افراد مجرب انجام شود؟

نصب این سیستم دارای نکات و مراحلی است که باید به ترتیب و دقیق انجام شوند. از آنجایی که سایر افراد با این سیستم آشنایی‌های لازم را ندارند، بهتر است انجام این کار توسط فردی انجام شود که در مورد آن آموزش دیده است و دارای تجربه است.

چرا نصب سیستم اعلام حریق در داروخانه اهمیت دارد؟

همواره در تمام داروخانه‌ها بنابر دلایلی مانند وجود کارتون دارو‌ها و گاها وجود تجهیزات داروسازی، امکان وقوع حریق و آتش‌سوزی وجود دارد. همچنین، از آنجایی که کارکنان و مراجعه‌کنندگان زیادی در این مکان وجود دارد، لازم است اقداماتی برای حفاظت از جان آن‌ها در مقابل آتش‌سوزی انجام شود. نصب سیستم اعلام حریق یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توان در این زمینه انجام داد.

4 پاسخ

  1. سلام، می‌خواستم بدونم چه فاصله‌ای برای نصب دتکتورهای دودی در داروخانه ایده آل است؟

    1. سلام و وقت بخیر
      فاصله نصب دتکتورهای دودی در داروخانه‌ها بستگی به توصیه‌های تولیدکننده و استانداردهای ملی مربوطه دارد. اما به طور کلی، توصیه می‌شود که دتکتورها را حداقل هر ۷.۶ متر یکبار نصب کنید تا پوشش کاملی از فضا داشته باشید. همچنین، اطمینان حاصل کنید که دتکتورها در نزدیکی مناطقی که بیشترین خطر آتش‌سوزی را دارند، مانند انبارهای دارو یا محل‌هایی که با مواد قابل اشتعال سروکار دارند، نصب شوند.

    1. سلام وقت بخیر
      بله، نصب دتکتورهای حرارتی در داروخانه‌ها نیز می‌تواند مفید باشد، به‌ویژه در مناطقی که خطر آتش‌سوزی بالا است اما استفاده از دتکتورهای دودی ممکن است به دلیل وجود تبخیرات دارویی نتیجه ندهد. دتکتورهای حرارتی می‌توانند در تشخیص افزایش غیرمعمول دما که ممکن است نشانه‌ای از آتش‌سوزی باشد، به کار روند. توصیه می‌شود که این دتکتورها به خصوص در انبارها یا نزدیک محل‌های نگهداری مواد شیمیایی و داروهای قابل اشتعال نصب شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
درخواست مشاوره