سیستم اعلام حریق ؛ نصب، مشاوره و آموزش

نصب و طراحی سیستم اعلام حریق با مجوز سازمان اتش نشانی

فهرست مطالب

اعلام حریق به مجموعه ای از فرایندها گفته می شود که جهت شناسایی به موقع علائم حریق و همچنین هشدار به افراد از طریق سیگنال های دیداری و شنیداری عمل می کند. هدف از نصب سیستم اعلام حریق اطلاع رسانی سریع به ساکنین یک ساختمان و کمک رسانی فوری توسط آتش نشانی برای تخلیه محل و اطفا حریق است. سیستم های اعلام حریق برای ایمنی ساختمان ها، مکان های صنعتی امری بسیار حیاتی است. در محیط های صنعتی امکان وجود مواد مشتعل بالا است که باعث می شود احتمال آتش سوزی را هم افزایش بدهد. 

به طور کلی سیستم تشخیص حریق با تشخیص زودهنگام و اطلاع رسانی در آتش سوزی ها نقشی مهمی در حفاظت از جان و مال مردم ایجاد می کند. سیستم اعلام حریق قابلیت تشخیص دود، حرارت و سایر نشانه های احتمالی حریق و هشدار سریع برای اطلاع رسانی طراحی شده است.

اجرای سیستم های اعلام حریق کاربردی در تنظیمات مختلف از جمله ساختمان های مسکونی، فضاهای تجاری، تاسیسات صنعتی و فضاهای عمومی ضروری است، زیرا به طور قابل توجهی به ایمنی کلی افراد و حفاظت از دارایی های ارزشمند کمک می کند. 

حفاظت از حریق (fire protection) شامل تدابیر و سیستم هایی است که برای پیشگیری و کنترل آتش سوزی با هدف به حداقل رساندن آسیب های جانی و خسارت های مالی انجام می شود. سیستم اعلام حریق که با عناوینی چون سیستم تشخیص حریق یا سیستم اعلان حریق و سیستم کشف حریق نیز شناخته می شود؛ بخشی از هر استراتژی حفاظت از حریق است.

 

سیستم اعلام حریق چیست؟

سیستم کشف و اعلام حریق، که اغلب به عنوان سیستم اعلام حریق (fire alarm system) شناخته می شود، ترکیبی از دستگاه ها و تجهیزاتی است که برای تشخیص وجود آتش یا دود در یک ساختمان یا منطقه و هشدار سریع به ساکنان و مقامات طراحی شده است.

سیستم های کشف و اعلان حریق با ارائه هشدار اولیه در مورد آتش سوزی و امکان واکنش سریع و تخلیه، نقش مهمی در تضمین ایمنی افراد ایفا می کنند. این سیستم ها به طور گسترده در اماکن مختلف از جمله ساختمان های مسکونی، موسسات تجاری، تاسیسات صنعتی و فضاهای عمومی برای به حداقل رساندن آسیب آتش سوزی و جلوگیری از صدمات یا تلفات استفاده می شوند.

 

اعلان حریق یا اعلام حریق ؟ کدام درست است؟

معمولا برای عبارت انگلیسی fire alarm معادل فارسی «اعلام حریق» به کار می رود با این حال در مقایسه معنی آن با «اعلان حریق» در لغت نامه های فارسی (مثل لغت نامه دهخدا) می توانیم به درک بهتری از ترجمه فارسی برسیم:

اعلان: ظاهر کردن، آشکار کردن، ظاهر ساختن امری بر کسی

اعلام: آگاهانیدن، مطلع ساختن، خبر دادن

با توجه به معانی فوق برای تجهیزاتی که وظیفه کشف و تشخیص حریق را بر عهده دارند (مثل سنسورها و دتکتورها) عبارت «اعلان حریق» مناسب تر است. اما برای تجهیزاتی مثل آژیرها و فلاشرها که وظیفه آگاه ساختن را برعهده دارند عبارت «اعلام حریق» درست تر به نظر می رسد.

 

اهمیت حیاتی نصب تجهیزات کشف و اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق که چندین دهه از عمر آنها می‌ گذرد توانسته‌ اند جایگاه مناسب و مهمی را در صنایع مختلف پیدا کنند. چرا‌که حفاظت از جان و مال و مال افراد، اهمیت خاص و غیرقابل انکاری دارد و شناخت و درک راه‌ های پیشگیری از خطرات احتمالی برای داشتن زندگی سالم ضروریست. به همین دلیل، باید دقت ویژه‌ای برای تامین امنیت محیط زندگی و کار افراد، بخش های صنعتی، خدماتی و … به کار رود.

از آنجایی که عوامل ایجاد حریق به یکی دو مورد خلاصه نمی‌ شود و در هر لحظه احتمال آتش‌ سوزی وجود دارد، اهمیت اقدام مناسب در لحظه شکلگیری حریق، سرعت در شناسایی دقیق نوع حریق و نحوه مقابله با آن بیشتر هم می‌ شود.

بیشتر بخوانید : حریق چیست؟

نصب یک دتکتور توسط فردی متخصص

 

اجزای سیستم اعلام حریق

این سیستم معمولاً از اجزای زیر تشکیل شده است:

 

کنترل پنل

کنترل پنل همان دستگاه مرکزی سیستم اعلام حریق است که سیگنال ها را از آشکارسازها و سایر دستگاه ها دریافت و تجهیزات هشدار حریق را فعال می کند.

 

دتکتورها

دتکتورها یا آشکارسازها وظیفه رصد و تشخیص علائم آتش سوزی را برعهده دارند. با توجه به نوع سنسور انواع مختلف دتکتورها از جمله دتکتور دود، دتکتور حرارتی، دتکتور شعله و دتکتور گاز وجود دارند.

 

شستی های اعلان حریق

دکمه هایی هستند که به طور دستی تجهیزات هشدار حریق را فعال می کنند.

 

تجهیزات هشداردهنده

این تجهیزات دارای انواع مختلف شنیداری مثل زنگ ها، بوق ها و آژیرها و همچنین تجهیزات بصری مثل چراغ های چشمک زن یا همان فلاشرها یا ترکیبی از آنها هستند.

 

تجهیزات ارتباطی

در ساختمان‌ ها یا مجتمع ‌های بزرگ ‌تر، سیستم ‌های اعلام حریق ممکن است با استفاده از دستگاه‌ های ارتباطی مانند تلفن ثابت، شبکه‌ های سلولی یا اتصالات اینترنتی به یک ایستگاه نظارتی مرکزی یا آتش نشانی متصل شوند تا به سرعت به مقامات مسئول یا تیم های عملیات اطفای حریق وجود خطر را اطلاع رسانی کنند.

 

باتری ها و منابع تغذیه

سیستم های اعلان حریق معمولاا دارای باتری های پشتیبان هستند تا از کارکرد سیستم حتی در زمان قطع برق اطمینان حاصل کنند. منبع تغذیه نیز برای تامین برق اجزای سیستم مورد نیاز است.

در یک سیستم حفاظت از حریق فعال، سیستم تشخیص حریق معمولا با یک سیستم اطفای حریق خودکار تلفیق شده است تا در صورت نیاز آن را فعال نماید.

و همچنین در نوع صنعتی شامل موارد زیر خواهد بود:

  • ایر سمپلینگ
  • کابل LHD
  • تلفن کننده

سیستم اعلام حریق افراد را از مواجهه با خطرات جدی در امان نگه می دارد. از مهمترین فواید سیستم های اعلام حریق می‌شود به اعلام بروز حریق به صورت اتوماتیک 24 ساعته و بدون نیاز به حضور مستمر نیروی انسانی اشاره کرد.

 

نصب و تنظیم تجهیزات اعلام حریق

 

نحوه عملکرد سیستم اعلام حریق

نحوه عملکرد این سیستم به این صورت است که وقتی که دتکتورها آثار حریق مثل دود، حرارت یا شعله را تشخیص دهند سیگنالی را به کنترل پنل مرکزی ارسال می کنند. پنل کنترل سیگنال های دریافتی را پردازش می کند تا مشخص کند که آیا باید سیستم هشدار حریق فعال گردد یا خیر. برخی از سیستم‌ ها ممکن است از الگوریتم ‌های هوشمند یا هوش مصنوعی برای تمایز بین محرک‌ های تصادفی و رویدادهای واقعی آتش ‌سوزی استفاده کنند و هشدارهای کاذب را کاهش دهند.

اگر پنل کنترل وجود حریق را تشخیص دهد تجهیزات هشدار حریق مثل آژیرها و فلاشرها را فعال می کند. همچنین در صورت وجود سیستم اطفای حریق اتوماتیک، کنترل ممکن است اقدام به فعال سازی آن نماید. در برخی سیستم ها ممکن است سیستم به طور خودکار با یک ایستگاه مانیتورینگ بیرونی یا مرکز خدمات اضطراری مثل آتش نشانی تماس بگیرد.

علاوه بر اقدامات فوق، سیستم کشف و اعلان حریق ممکن است اقدامات ایمنی دیگری مانند بستن درهای آتش نشانی، خاموش کردن سیستم‌ های تهویه، فعال کردن روشنایی اضطراری و باز کردن قفل درب‌ های خروجی را برای تسهیل تخلیه آغاز کند.

 

انواع سیستم اعلام حریق ساختمان کدام است؟

سیستم های کشف و اعلان حریق را از جنبه های مختلفی مثل روش فعال سازی، نوع کاربری یا قابلیت های پوشش دهی یا میزان هوشمندی می توان به انواع مختلفی تقسیم کرد.

 

از لحاظ شیوه فعال سازی می توان به دو نوع کلی زیر اشاره کرد:

 

سیستم اعلام حریق دستی

یک سیستم تشخیص حریق دستی دارای مکانیسم فعالیت خودکار و اتوماتیک نیست و فقط به صورت دستی امکان فعال سازی دارد.

 

سیستم تشخیص حریق اتومات یا خودکار

سیستم های خودکار کشف و اعلان حریق با تشخیص وجود حریق توسط آشکارسازها به طور اتومات فعال شده و اقدامات تشریح شده در بخش قبل را انجام می دهند. لازم به ذکر است که وجود تجهیزات تشخیص حریق دستی در سیستم های خودکار نیز الزامی است.

سیستم های خودکار کشف و اعلام حریق نیز خود به دو نوع موضعی یا انفرادی و مرکزی تقسیم می شوند:

سیستم تشخیص حریق خودکار موضعی: در این سیستم خود دتکتورها دارای آژیر هشدار بوده و فاقد سیستم مرکزی کنترل می باشند.

سیستم اعلان حریق خودکار مرکزی: این سیستم ها دارای کنترل پنل مرکزی هستند و پنل سیگنال ها را از آشکارسازها دریافت و تجهیزات هشدار و اطفا ارسال می کند.

سیستم متعارفی و آدرس پذیر

 

انواع سیستم کشف و اعلام حریق خودکار مرکزی

انواع مختلفی از سیستم های تشخیص حریق اتومات مرکزی وجود دارد که عبارتند از:

 

سیستم های اعلام حریق متعارف (Conventional)

سیستم های متعارفی ساختمان را به مناطق یا زون هایی تقسیم می کنند که هر زون توسط یک مدار جداگانه نظارت می شود. هنگامی که یک آتش سوزی شناسایی می شود، سیستم زون خاصی را که در آن آتش سوزی واقع شده است نشان می دهد.

 

سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر (Addressable)

سیستم های آدرس پذیر نسبت به سیستم های متعارف پیشرفته تر هستند، زیرا هر آشکارساز یا دستگاه دارای یک آدرس منحصر به فرد است. این قابلیت به سیستم اجازه می دهد تا اطلاعات دقیق تری در مورد محل آتش سوزی یا خطا ارائه دهد و تشخیص دقیق منطقه آسیب دیده را آسان تر می کند.

 

سیستم های اعلام حریق بی سیم (Wireless)

این سیستم ها از فناوری بی سیم برای برقراری ارتباط بین آشکارسازها و کنترل پنل اصلی استفاده می کنند و نیازی به سیم کشی فیزیکی ندارند. آنها در شرایطی که نصب سیستم های سیمی دشوار یا پرهزینه است مفید هستند.

 

سیستم اعلام حریق هوشمند  (Intelligent)

این سیستم ها به گونه ای طراحی شده اند که سطح بالایی از هوش و کنترل را ارائه دهند. آنها می توانند با سایر سیستم های ساختمان مانند سیستم های کنترل دسترسی یا سیستم های گرمایش، سرمایش و تهویه هوا (HVAC) یکپارچه شوند و قابلیت های نظارت و گزارش پیشرفته را ارائه دهند.

سیستم های اعلام حریق هوشمند برای انعطاف پذیری از طریق برنامه نویسی سفارشی خاص برای هر برنامه طراحی شده اند. خروجی های اختصاصی به طور منطقی توسط ورودی ها بر اساس ماتریس برنامه نویسی نوشته شده کنترل می شوند. آنها قادر به پشتیبانی از چندین مدار خط سیگنال (SLC) هستند که در آن به هر دستگاه در SLC یک شناسایی منحصر به فرد به نام آدرس اختصاص داده می شود.

 

انواع سیستم اعلان حریق از نظر نوع کاربری

از لحاظ نوع کاربری این سیستم ها را می توان به دو نوع کلی خانگی و صنعتی تقسیم کرد:

 

سیستم اعلام حریق خانگی

سیستم تشخیص حریق خانگی برای شناسایی و هشدار به ساکنان در مورد وقوع آتش سوزی یا وجود دود در ملک مسکونی طراحی شده است. این سیستم ها معمولا در انواع ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و سایر اماکن مشابه مورد استفاده قرار می گیرند.

 

سیستم تشخیص حریق صنعتی

سیستم تشخیص حریق صنعتی به طور خاص برای ساختمان ها و تاسیسات بزرگتر مانند کارخانه ها، انبارها و مجتمع های اداری طراحی شده است. این سیستم ها به دلیل مقیاس و پیچیدگی محیط های صنعتی در مقایسه با سیستم های اعلان حریق خانگی پیچیده تر و قوی تر هستند. آنها ممکن است شامل فناوری های تشخیص پیشرفته مانند آشکارسازهای شعله، آشکارسازهای پرتو و آشکارسازهای گاز باشند. سیستم ‌های کشف حریق صنعتی اغلب با سایر سیستم ‌های ایمنی مانند سیستم‌ های اسپرینکلر و سیستم ‌های تخلیه یکپارچه می‌شوند تا یک راه‌حل جامع حفاظت از آتش ارائه کنند.

به طور کلی، در حالی که هم سیستم های اعلام حریق خانگی و هم سیستم های تشخیص حریق صنعتی به منظور تشخیص و هشدار آتش عمل می کنند، دومی برای پاسخگویی به ماهیت بزرگتر و پیچیده تر محیط های صنعتی طراحی شده است.

 

بیشتر بخوانید : انواع سیستم اعلام حریق

 

کنترل پنل اعلام حریق و داخل دستگاه

نصب سیستم اعلام حریق

مطابقت با قوانین و ضوابط آتش نشانی

در تمام پروژه های اجرایی توجه به قوانین و الزامات برای شروع کار بسیار اهمیت دارد و از اساسی ترین موضوعات است. نصب و طراحی سیستم اعلام حریق باید براساس ضوابط آتش نشانی ایران و دیگر استانداردهای جهانی صورت می گیرد. طراحی و نصب سیستم اعلام حریق براساس الزامات زیر است:

  • مقررات ملی ساختمان ایران (ویرایش سال 1395؛ مبحث های 3، 13 و 21)
  • استاندارد NFPA72
  • استاندارد BS5839-1
  • استاندارد NFPA170
  • استاندارد NFPA101

 

اگر ساختمان ها و اماکن مورد نظر زیر ساخت و طراحی درستی نداشته باشند امکان نصب تجهیزات اعلام حریق هم امکان پذیر نیست. بنابریان برای نصب و طراحی سیستم اعلام حریق بهتر است زیرساخت ساختمان یا پروژه ای که در حال ساخت است توسط آتش نشان ها یا مشاورین بررسی شود.

 

تجهیزات مجاز برای نصب در سیستم اعلام حریق

• برای تجهیزات آتش نشانی و اعلام حریق در ساختمان ها توجه به الزاماتی که توسط سازمان آتش نشانی تعیین شده است ضروری است.
• بر روی تجهیزات باید مدل، کد تاییدیه آزمایشگاه و کمپانی سازنده ثبت شده باشد.
• باید نمایندگی این محصولات در لیست سازمان آتش نشانی باشد.
• الزمی است که تجهیزات نصب شده در یک سیستم اعلام حریق همه از یک برند باشند.
• در صورتی که در یک سیستم اعلام حریق افراد مجبور به استفاده از برندی غیر برند پیش فرض سیستم شوند ارئه گواهی تطبیق عمکلرد تجهیزات با دستگاه جدید و تست معتبر و مورد تائید سازمان آتش نشانی ضروری است.
توضیح: در خصوص تجهیزات خاص مانند دتکتورهای شعله، نمونه بردار هوا، دودی خطی، حرارتی خطی و نظایر آن، با نامه تطابق رسمی قابل استعلام از سازنده، مورد قبول و مسئولیت صحت عملکرد سیستم بر عهده سازنده و نمایندگی مجاز آن است.
• تعهد ارائه دو سال گارانتی از زمان مهر و امضای گواهی اصالت تمامی تجهیزات و خدمات سیستم اعلام حریق اعم از اصلی و فرعی توسط نمایندگی تجهیزات الزامی می باشد.
• تعهد ارائه 10 سال خدمات تامین قطعات یدکی از زمان مهر و امضای گواهی اصالت برای تمامی تجهیزات اعلان حریق اعم از اصلی و فرعی الزامی می باشد.

گروه بندی تصرفات ساختمانی برای نصب سیستم اعلام حریق
نصب سیستم اعلام حریق ساختمان ها باید بر اساس جدول زیر انجام گیرد:

حرف اختصاری نوع تصرف توضیحات نوع سیستم اعلام حریق خودکار و دستی
آدرس پذیر متعارف
آ آموزشی  کلی(الف)
بیش از 5 طبقه از تراز زمین یا بیش از 500 نفر بار تصرف با هر ارتفاع از تراز زمین
ت تجمعی کلی
بیش از 5 طبقه از تراز زمین یا بیش از 1000 نفر بار تصرف با هر ارتفاع از تراز زمین
ح حرفه ای / اداری کلی
بیش از 5 طبقه از تراز زمین یا بیش از 500 نفر بار تصرف با هر ارتفاع از تراز زمین
د درمانی / مراقبتی کلی
بیش از 5 طبقه از تراز زمین یا بیش از 500 نفر بار تصرف با هر تعداد طبقه و  هر تعداد منطقه تشخیص حریق
ص کسبی / تجاری کلی (ب)
بیش از 500 نفر  بار تصرف با هر ارتفاع از تراز زمین
ک کسبی تجاری کلی
بیش از 500 نفر بار تصرف یا بیش از سه طبقه
م اقامتی تا 50 اتاق در حداکثر دو طبقه از تراز زمین
بیش از 50 اتاق یا بیش از دو طبقه از تراز زمین
مسکونی کلی
بیش از 8 طبقه از تراز زمین یا ارتفاع بیش از 30 متر از تراز زمین
بیش از 5000 متر مربع زیر بنا با هر تعداد طبقه، ارتفاع و و احد
بیش از 24 واحد
برای مراقبت 24 ساعته از افراد کلی
بیش از 8 طبقه از تراز زمین یا ارتفاع بیش از 30 متر از تراز زمین
بیش از 5000 متر مربع زیر بنا با هر تعداد طبقه از تراز زمین
انبار کلی (پ)
بیش از 5000 متر مربع زیر بنا با هر تعداد طبقه
 تمامی تصرفات بلند مرتبه با هر کاربری به جز مسکونی

نکات مهم برای انتخاب و خرید تجهیزات سیستم کشف و اعلان حریق

همان طور که کفتیم انواع مختلفی از سیستم های تشخیص حریق از برندهای متنوع وجود دارد. مقایسه ویژگی ها و قیمت، انتخاب و خرید تجهیزات سیستم اعلام حریق مستلزم در نظر گرفتن دقیق عواملی مانند اندازه و چیدمان ساختمان، کاربری فضا و رعایت مقررات محلی ایمنی آتش سوزی است. هر یک از انواع سیستم های متعارف یا آدرس پذیر یا هوشمند مزایای خاص خود را دارند و ممکن است برای محیط های مختلف مناسب باشند. عواملی مانند پیچیدگی ساختمان، بودجه، مقیاس پذیری و سهولت نگهداری را در نظر بگیرید.

با بررسی عوامل مذکور، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که سیستم اعلان حریق انتخابی نیازهای خاص ساختمان را برآورده می‌کند، با مقررات محلی مطابقت دارد و قابلیت‌های موثر تشخیص و واکنش به آتش را ارائه می‌دهد.

 

برندهای معروف و پرطرف دار سیستم تشخیص حریق

انواع برندهای ایرانی و خارجی سیستم ها و تجهیزات اعلام حریق وجود دارد. از برندهای شاخص خارجی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • EST
    • GE
    • APOLLO
    • HOCHIKI
    • ESSER
    • Notifier
    • C-TEC
    • NSC
    • Autronica
    • Xtralis
    • System Sensor
    • TELETEC
    • SYNCOLN
    • Fireray
    • EDWARDS
 
از جمله برندهای پرطرف دار سیستم اعلان حریق در بازار ایران می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • سیستم اعلام حریق زیتکس
  • سیستم اعلام حریق تسلا
  • سیستم اعلام حریق سنس

 

قیمت سیستم اعلام حریق

قیمت سیستم اعلام حریق بسته به عوامل مختلفی از جمله نوع برند و اندازه سیستم، پیچیدگی نصب، تعداد آشکارسازها و دستگاه های مورد نیاز و نیازهای خاص ساختمان یا تاسیسات می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد.

قیمت سیستم اعلام حریق خانگی

قیمت سیستم اعلام حریق صنعتی

قیمت سیستم اعلام حریق زیمنس

 

طراحی و نصب سیستم اعلام حریق

 

استانداردهای سیستم اعلام حریق

چندین استاندارد وجود دارد که معمولاً برای سیستم های اعلان حریق استفاده می شود. این استانداردها دستورالعمل هایی را برای طراحی، نصب و نگهداری سیستم های تشخیص حریق ارائه می کنند تا از اثربخشی و قابلیت اطمینان آنها اطمینان حاصل شود. برخی از استانداردهای شناخته شده سیستم اعلان حریق عبارتند از:

 

 NFPA 72

این استاندارد آمریکایی پرکاربردترین برای سیستم های تشخیص حریق است. نصب، آزمایش، بازرسی و نگهداری سیستم های اعلام حریق را پوشش می دهد. استانداردهای NFPA مورد قبول مبحث سوم مقررات ملی ساختمان ایران می باشد.

 

UL 864

این استاندارد الزامات مربوط به واحدهای کنترل و لوازم جانبی سیستم های اعلام حریق، از جمله منابع تغذیه، اعلام کننده ها و دستگاه های آغازگر را فراهم می کند.

 

کد بین المللی آتش سوزی (IFC)

این کد حداقل الزامات را برای سیستم های حفاظت حریق از جمله سیستم های اعلان حریق در ساختمان های جدید و موجود تعیین می کند.

 

استاندارد بریتانیا BS 5839

این استاندارد توصیه هایی را برای طراحی، نصب، راه اندازی و نگهداری سیستم های اعلام حریق در انگلستان ارائه می کند. راهنمایی در مورد انواع مختلف سیستم های تشخیص حریق از جمله سیستم های اعلان حریق دستی، اتوماتیک و صوتی ارائه می دهد. این استاندارد مورد قبول مبحث سوم مقررات ملی ساختمان ایران می باشد.

 

استاندارد اروپایی EN 54

این استاندارد برای سیستم های تشخیص حریق و اعلان حریق در اروپا کاربرد دارد. این شامل بخش های مختلفی است که جنبه های مختلف سیستم های اعلام حریق مانند تجهیزات کنترل و نشانگر، آشکارسازها و دستگاه های تشخیص حریق را پوشش می دهد.

 

طراحی سیستم اعلام حریق

طراحی سیستم اعلان حریق شامل ایجاد طرحی برای اجرای سیستم اعلام حریق در یک ساختمان برای اطمینان از تشخیص زودهنگام و اطلاع رسانی آتش سوزی است.

مراحل کلیدی طراحی یک سیستم تشخیص و هشدار حریق عبارتند از:

 

  • شناسایی اهداف
  • انجام یک ارزیابی خطر
  • تعیین زون های حریق
  • انتخاب دتکتورها و سنسورهای تشخیص حریق
  • طراحی تجهیزات هشدار دهنده
  • طراحی پانل کنترل
  • منبع تغذیه و پشتیبان
  • تهیه مستندات و نقشه سیستم اعلام حریق

این کار باید توسط یک شرکت مشاور آتش نشانی دارای تاییدیه از سازمان آتش نشانی انجام گیرد.

 

نصب و اجرای سیستم اعلام حریق

پس از طراحی، مرحله نصب و اجرای سیستم اعلام حریق شامل مراحل و ملاحظات متعددی از جمله ارزیابی ساختمان، سیم کشی، نصب دستگاه ها و تجهیزات، تست و راه اندازی است.

نصب و اجرای سیستم تشخیص حریق باید توسط متخصصان واجد شرایط یا تکنسین های معتبر انجام شود تا از انطباق، اثربخشی و ایمنی اطمینان حاصل شود.

 

عناوین برخی از خدمات گنجینه پاوان

گنجینه پاوان در زمینه سیستم های کشف و اعلام حریق، خدمات زیر را ارائه می نماید:

  • ارائه خدمات مشاوره تخصصی
  • طراحی
  • نظارت
  • تامین و تدارکات
  • نصب
  • تست و راه اندازی
  • آموزش
  • خدمات پس از فروش
  • تعمیر و نگهداری
  • مهندسی، خرید و ساخت

 

مزایای رقابتی شرکت گنجینه پاوان

  • ارائه محصولات با کیفیت بر پایه تکنولوژی روز و با کمترین هزینه
  • بهره گیری از تیم متخصص و کارآمد جهت ارائه خدمات با کیفیت
  • برقراری تعاملات دو جانبه با شرکت های معتبر داخلی و خارجی
  • استفاده از دانش و تخصص روز دنیا که با استانداردهای بین المللی برابری می‌کند
  • بهره گیری از تجارب شرکت‌های موفق
  • ارائه بهترین راه حل‌های عملیاتی در پروژه‌ها

 

حرف پایانی: چرا گنجینه پاوان؟

سیستم کشف و اعلام حریق طبق مقررات ملی ساختمان برای برخی سازه ها اجباری است و مالکان جهت اخذ تاییدیه آتش نشانی برای ساختمان چند طبقه باید از طریق یک شرکت ایمنی و آتش نشانی مورد تایید سازمان آتش نشانی اقدام به نصب سیستم مذکور نماید.

گنجینه پاوان به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در این زمینه خدمات مشاوره، آموزش، طراحی، مهندسی، تامین و تدارکات، نصب و اجرا و تعمیر و نگهداری را در این زمینه ارائه می کند.

در حال حاضر شرکت گنجینه پاوان جزو وندور لیست سازمان آتش نشانی استان تهران با بهره‌ مندی از تجارب و توانایی‌ نیروی انسانی و استفاده از تکنولوژی و استاندارهای روز دنیا افتخار دارد که بهترین و مناسب ترین خدمات را در این زمینه به مشتریان خود ارائه دهد. همچنین در صورت نیاز، گنجینه پاوان اطلاعات کاربردی و مفیدی را به منظور پیشگیری از بروز خطرات احتمالی در اختیار مشتریانش قرار می‌دهد و سعی می‌کند به صورت همه جانبه به تمامی نیازهای آنان پاسخ دهد.

از پروژه های اجرا شده توسط گنجینه پاوان در زمینه سیستم اعلام حریق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

برای دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در گنجینه پاوان با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید. جهت تماس با مشاورین گنجینه پاوان کلیک نمایید.

 

 

16 پاسخ

    1. با سلام
      سیستم اعلام حریق بهتر باید استاندارها و گواهینامه های EN-54،UL ،BS5839 ،NFPA72 , LPCB را داشته باشد.

    1. با سلام تجهیزات اطفا حریق بیشتر مناسب ساختمان هایی است که رفت و آمد زیادی ندارند و در صورت آتش سوزی ممکن کسی متوجه نشود یا خیلی دیر شود. اما در هر محیطی می توان سیستم اطفا حریق هم نصب کرد.

    1. هزینه نصب سیستم اعلام حریق به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله برند داخلی یا وارداتی همچنین مساحت ساختمان یا پروژه. برای نمونه در یک منزل مسکونی تنها دو یا سه دتکتور با یک کنترل پنل و ریموت ایندیکتور یا هشدار کای استو اما در ساختمان های بزرگ و پر رفت و آمد هر اتاق نیاز به چند دتکتور داشته باشد.

  1. با سلام و خسته نباشید. شما نصب سیستم اعلام حریق و سیستم اطفای حریق انجام می دهید؟

    1. با سلام و روز بخیر
      بله، شرکت گنجینه پاوان با تاییدیه آتش نشانی در زمینه مشاوره، نصب و نگهداری سیستم های اعلام حریق فعالیت دارد.
      برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

  2. با عرض سلام و خسته نباشید.
    شرکت شما نصب و پیاده سازی سیستم اعلام حریق را انجام می دهد؟

    1. سلام و وقت خوش
      بله برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید.
      021-88222801-4

  3. سلام
    نصب سیستم اعلام حریق چقدر طول میکشه؟ مدت زمان پیاده سازی سیستم اعلام حریق چقدره؟

    1. با سلام
      مدت زمان پیاده‌سازی سیستم اعلام حریق متناسب با اندازه و پیچیدگی ساختمان، نیازهای خاص آن و تجهیزات مورد استفاده در آن است. این مدت زمان می‌تواند از چند هفته تا چند ماه متغیر باشد.

  4. نصب سیستم اعلام حریق برای ساختمان نیاز به تاییدیه آتش نشانی دارد؟

    1. بله نیاز به تاییدیه آتش نشانی دارد و باید باید از طریق یک شرکت ایمنی و آتش نشانی مورد تایید سازمان آتش نشان مشاوره گرفت.
      برای دریافت مشاوره می توانید به شماره تماس 88222801-021 با همکاران ما در تماس باشید.

  5. سلام برای ساختمان 5 طبقه دو واحدی به چند دتکتور و چند کنترل پنل نیاز است تا سیستم اعلام حریق بدون مشکل کار کند؟

    1. با سلام
      بستگی به مساحت، حساسیت مکان و تجهیزات انتخابی شما دارد. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره آتش نشانی با ما تماس بگیرید.
      صفحه تماس با ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *